Kesan Besar Covid19 pada Suku Kedua??

Kebanyakan ekonomi negara asia di ramalkan akan menerima kejatuhan lagi besar pada suku ke-2 akibat daripada Covid19. Ini menurut Morgan Stanley, iaitu Institusi Pelaburan US yang disiarkan oleh berita digital The Edge Malah Malaysia juga mungkin akan kena tempias yang sama. Sehingga hari ini, jumlah pesakit positif Covid19 mula menurun. Boleh dikatakan graf pesakit yang […]

Read More

2020, Waktu Terbaik Beli Saham??

Semua tahu satu dunia dilanda wabak yang dasyat Covid19 dan menyebabkan berlakunya krisis ekonomi yang teruk. Pintu sempadan ditutup. Kapal terbang tidak boleh terbang menyebabkan bisnes penerbangan sekarang ibarat di hujung tanduk sekarang. Gaji pekerja terpaksa dipotong. Ada yang terpaksa ambil unpaid leave. Industri lain juga turut terjejas. Hampir 700,000 hilang pekerjaan di US. Malaysia […]

Read More

CARA BELI SAHAM DI BURSA SAHAM MALAYSIA

Tahukah anda orang awam macam kita pun boleh beli saham?? Bukan hanya institusi-institusi jerung seperti Tabung Haji, KWSP, Amanah Saham Bumiputera saja yang boleh beli, bilis-bilis macam kita pun boleh beli tapi of course kenalah ada ilmu cara nak main saham ni. Hehe.. Pertama kali sebelum nak belajar main saham ni, kenalah tahu apa itu […]

Read More

Tambah Pelaburan ASB Melalui Telefon Pintar

Berita terbaik untuk pelabur-pelabur ASB. MyASNB sudah pun hadir dengan aplikasi di google playstore untuk pengguna android. Sekarang ini anda sudah pun boleh menambah pelaburan ASB anda hanya dengan menggunakan smartphone anda. Senangkan? Tak perlu nak bersesak untuk ke pejabat pos atau mana-mana bank untuk menambah unit. Kalau sebelum ini, pelaburan boleh dibuat di portal […]

Read More
5-Tempat-Terbaik-Simpan-Duit-Si-Cilik

INTERIM DIVIDEN AHB MAC 2019 2.75 SEN SEUNIT

Dalam kesibukan orang berdiskusi mengenai pengumuman hibah Tabung Haji, mungkin ada yang tidak perasan Pelaburan Hartanah Berhad telah pun mengumumkan agihan pendapatan interim bagi Amanah Hartanah Berhad (AHB) sebanyak 2.75sen unit untuk tempoh 6 bulan berakhir 31 March 2018. Malah untuk 500,000 unit pertama AHB akan mendapat bonus 0.25 sen seunit menjadikan dividen keseluruhan sebanyak […]

Read More
July 2020
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Telegram

Jemput Like Page Saya!

Facebook Pagelike Widget