• Buat Duit Online

    Buat Duit Dengan Job Di Rumah

    Assalamualaikum w.b.t Buat duitĀ online adalah satu pekerjaan yang agak trending sekarang ini lebih-lebih lagi di zaman teknologi internet yang serba canggih. Malah ada yang menjadikan kerja buat duit online ini sebagai pekerjaan kedua dan ada juga yang menjadikannya pekerjaan utama. Pernahkah anda semua dengar mengenai Job Di Rumah (JDR)?JDR bukanlah skim cepat kaya tetapi adalah satu platform bagi sesiapa ingin membuat duit pasif melalui online. JDR tidak akan menyediakan anda kerja tetapi anda sendirilah yang kena berusaha mencari kerja dan JDR berfungi sebagai “guider” untuk membantu anda mendapatkan kerja. Sudah banyak testimoni-testimoni daripada pelanggan Job Di Rumah yang sudah berjaya buat duit online dikongsikan di internet.Semua kerja boleh disiapkan samaada…

  • Saham

    Apa itu saham?

    SahamĀ adalah pemilikan ekuiti dalam sesebuah syarikat berentiti bisnes.Jika kita membeli saham sesebuah syarikat, pembeli saham akan dinamakan sebagai shareholder. Untuk membeli saham, tak semestinya kena datang berjumpa ceo syarikat terbabit, sekarang ini kita boleh saja membeli melalui platform online iaitu melalui Bursa Malaysia. Amacam best tak??CEO syarikat tu pun tak kenal kita tapi kita sebagai shareholder layak untuk datang AGM (annual grand meeting) dan juga layak dapat dividen. Fuhhhh!Macam best kan? Tapi sebelum tu kena lah ada akaun CDS baru boleh beli..Aduhhh.Amende pula CDS ni?? Baca >> Senarai Broker Saham Patuh Shariah Di Malaysia Cara nak senang faham saham ni macam ni, Ali berniaga Nasi Lemak Anak Teruna di tepi…